Nieuwsflits gemeente mei 2024

door | 25 mei 2024

Beste buurtbewoners en belangstelden,

Een kort nieuwsoverzicht vanuit de gemeente m.b.t. de binnenstad.

 1. Progressief parkeertarief 1 juli 2024

  Vanaf 1 juli 2024 gaan er andere regels gelden op verschillende parkeerplekken in Maastricht. Op diverse parkeerplekken geldt nu een maximale parkeerduur. Dit is vooral binnen het Centrum het geval. Vanaf 1 juli 2024 veranderen we dit naar een progressief parkeertarief. Door een uitspraak van de rechter kunnen we vanaf 1 juli 2024 namelijk geen maximale parkeerduur meer hanteren. Omdat we op deze plekken toch zo veel mogelijk willen sturen op een beperking van lang parkeren wordt een progressief tarief ingevoerd. 
  Op deze pagina staat alle informatie verzameld en wordt antwoord gegeven op de meest gestelde vragen: Progressief parkeertarief | Gemeente Maastricht
 2. Wegverzakking op Boschstraat/Markt
  Afgelopen vrijdagmorgen is er een wegverzakking ontstaan op de hoek Boschstraat/Markt. De gemeente is momenteel bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de verzakking. De Boschstraat is in beide richtingen afgesloten.

  Hoelang de afsluiting duurt is nog onbekend. Het regenweer bemoeilijkt de herstelwerkzaamheden. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, gaat de gemeente de oorzaak achterhalen en de verzakking herstellen. Wij betreuren de overlast en doen ons uiterste best om de situatie zo snel mogelijk op te lossen. 

  Bussen worden omgeleid waardoor de bushalte Boschstraat/Markt tijdelijk komt te vervallen. Taxi’s kunnen er tot nader order niet staan. Voor bevoorradingsverkeer dat via de Markt rijdt wordt een omleidingsroute via Kesselskade/Hoenderstraat ingericht

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van het Buurtnetwerk Binnenstad

Ontdek meer van Binnenstad Maastricht

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder