Nieuwsbrief voorjaar maart 2023

door | 18 maart 2023

Beste buurtbewoners en belangstellende,

Hierbij de eerste nieuwsbrief van dit jaar, met de volgende onderwerpen: 

  1. Een bericht van Maastricht Forum

Praat mee: doe mee aan enquêtes, denk mee over de toekomst van Maastricht!

Maastricht is een internationale stad. Wij zijn benieuwd wat jij vindt van wonen, werken of studeren in Maastricht. Je kunt je mening geven door lid te worden van het panel: Maastricht Forum.
Hierbij word je uitgenodigd voor enquêtes over afvalverwerking, parkeren, huisvesting en andere uitdagingen van de stad.

Het panel heeft al meer dan 4.000 leden en ook jij bent van harte welkom.
Wil je meer weten over Maastricht Forum? Of wil je lid worden? Ga dan naar de website van hun panel.

Met het invullen van vragenlijsten kun je mooie prijzen winnen, maar meedoen is nooit verplicht.

Hopelijk tot snel, we zijn blij met jouw bijdrage.

Team Onderzoek en Statistiek
Gemeente Maastricht 

  1. Verandering in de samenstelling van het Buurtnetwerk bestuur

Op 1 maart heeft er een wijziging plaatsgevonden binnen het Buurtnetwerkbestuur. Vanaf die datum is Jesse Léger de nieuwe secretaris en gaat Khanny Jongen verder als vicevoorzitter. 

  1. Stand van zaken OV

U heeft wellicht gemerkt dat er momenteel veel problemen zijn met het openbaar vervoer (OV). Vanwege te hoge werkdruk hebben er veel stakingen plaatsgevonden bij Arriva, waardoor bussen uitvielen en/of onregelmatig reden. Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat deze problemen zo snel mogelijk worden opgelost. We zijn ons er ook van bewust wat er recentelijk is gebeurd met de buslijnen in het zuidelijke deel van de binnenstad en zullen op korte termijn contact opnemen met de provincie. Hopelijk zullen de recente verkiezingen bijdragen aan verbetering van het OV in het algemeen. Het betreft immers niet alleen de binnenstad van Maastricht, maar ook andere dorpen en steden in Limburg en de rest van Nederland waar haltes zijn verdwenen.

 

  1. Gesprek en rondleiding met wethouder John Aarts

Aankomende maandagmiddag 20 maart zal er een bijeenkomst en rondleiding plaatsvinden met de leden van het Buurtnetwerk en de Stadsdeelwethouder van de binnenstad, de heer John Aarts. Tijdens deze bijeenkomst zullen we bepaalde plekken in de stad bezoeken en positieve en negatieve ervaringen delen. Hierbij zal onder meer de overlast, evenementen, de reductie van het OV en de verbouwing van het voormalig V&D pand besproken worden. In de komende nieuwsbrief zullen we verslag doen van de rondleiding. 

  1. Buurtbijeenkomst woensdag 22 maart 2023

Aankomende woensdag is er weer een buurtbijeenkomst gepland voor bewoners van de binnenstad. Deze zal plaatsvinden in Brasserie In Den Ouden Vogelstruys aan Vrijthof 14, in de ruimte boven.

Indien u als binnenstadbewoner wilt deelnemen dan stuur een bericht naar info@buurtnetwerkbinnenstad.nl

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van het Buurtnetwerk Binnenstad Maastricht

Ontdek meer van Binnenstad Maastricht

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder