Extra nieuwsbrief vanwege aankomende evenementen en het Volwassenfonds

door | 30 mei 2024

Beste buurtbewoners en belangstelden,

Komende weekend staan diverse evenementen in de binnenstad gepland. Hierdoor zijn straten afgesloten en zal de binnenstad op bepaalde tijden op enkele plaatsen niet bereikbaar zijn

1. Ridderonde

De Ridderronde van Maastricht is het profcriterium van Maastricht, sinds 1985. Vanaf 2022 vindt het niet meer plaats na de Tour de France, maar op de eerste vrijdag na de Giro d’Italia. Op de straten rond Markt, Vrijthof en Onze Lieve Vrouweplein tonen enkele Giro-deelnemers zich in de gezellige Maastrichtse binnenstad. De Ridderonde wordt dit jaar gehouden op vrijdag 31 mei 2024.

Start en finish zijn op de Kesselskade, ter hoogte van de Rebelle. Vervolgens loopt het parcours via de Hoenderstraat, Markt-Noord, Grote Gracht, Helmstraat, Vrijthof, Bredestraat, Hondstraat, Cortenstraat, Onze Lieve Vrouweplein, Graanmarkt en het Bat. Het parcours wordt afgesloten voor het verkeer vanaf 17.00 uur tot ongeveer 22.45 uur. Stadsbussen worden omgeleid.

Meer informatie vindt u hier.

2. Reuzentocht

In het weekend van 1 en 2 juni vindt de 11e editie van het Maastrichtse Internationale Reuzenfeest plaats in het stadscentrum. Het Reuzenfeest draagt het thema “’t Oug vaan Gieg oonbegrens geriech”. Het belooft een waar spektakel te worden voor jong en oud!

Op zaterdagmiddag trekt de kinderreuzenstoet door de straten en op zondag vindt de grote historische Reuzenstoet plaats. Beide stoeten zijn gratis toegankelijk.

Let wel, de winkels in het centrum zullen zondag de hele dag gesloten blijven.

Meer informatie vindt u hier.

3. Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Het Volwassenenfonds zorgt ervoor dat inwoners van 18 jaar en ouder, die leven rond het bestaansminimum, lid kunnen worden van een sportvereniging of culturele instelling. Op die manier maken gemeente Maastricht sport of een andere creatieve activiteit als dansen, schilderen, toneel- of muziekles voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie vindt u hier

Of bekijk deze video.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van het Buurtnetwerk Binnenstad

Ontdek meer van Binnenstad Maastricht

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder